2-dages Camp om bæredygtig tøjproduktion, Århus

Piger 16-19 år, Hver dag bliver der produceret rigtig meget tøj, som bliver transporteret verden rundt for til sidst at hænge i butiksvinduerne.

Desværre er tøjproduktion rigtig skadeligt for vores miljø – uanset om det er lavet af bomuld eller af syntetiske materialer – eller måske begge dele!

Meget af vores tøj består faktisk af både syntetiske og bomuldsmaterialer, Hvis du kigger på den lille flap i indersiden af din trøje, vil du sikkert se, at der både er polyester og bomuld i din trøje. Når polyester og bomuld er flettet sammen, gør det det svært at genanvende og omdanne tøjet til nye materialer – og du ved helt sikkert godt, at det er det, der skal til, hvis vi skal passe på vores klode.

Ditte og Emma er to kvinder, der satte sig for at løse dette problem. De synes nemlig, at det er for dårligt, at alle de gode tekstiler skal brændes, bare fordi de er lavet af to forskellige materialer.

Ditte er miljøingeniør og Emma er kemiker og sammen har de udviklet en kemisk proces, der kan skille de to typer tekstiler fra hinanden, så man kan genbruge det i stedet for at brænde det.

Sammen med Ditte og Emma skal vi lære mere om den proces, som de har udviklet. Udover at få indblik ind i, hvordan vi gør verden bedre og renere med den nyeste teknologi inden for tekstil-genanvendelse, skal vi i fællesskab udvikle ideer til andre måder at tænke bæredygtige løsninger, der kan gøre tøjproduktionen mere grøn.

Vi bliver omkring 15 piger i alderen 15 – 19 år, som i mindre grupper skal lære hinanden rigtig godt at kende, så vi sammen kan udvikle de fedeste, skøreste og grønneste ideer! Intet er umuligt.

Vi skal mødes på The Kitchen i Århus, som er et stort iværksætter-hus, hvor der hver dag bliver arbejdet på at udvikle nye ideer og opfindelser. Hér er de bedste rammer for at tænke stort, lade kreativiteten flyde, undersøge og eksperimentere, samtidig med, at vi har det mega sjovt og hyggeligt.

VIGTIGE INFO:

Pris: Gratis, (inkl. overnatning og forplejning)

Hvem: Piger 16-19 år

Tid: Fredag den 19.11 – lørdag den 20.
Fredag kl 16-19 derefter aftensmad og hygge + overnatning
Lørdag kl 9-15 med afhentning på The Kitchen, Universitetsbyen 14, 8000 Århus

Sted: The Kitchen, Universitetsbyen 14, 8000 Århus – læs om The Kitchen her: https://thekitchen.io/

Overnatning: Vi lejer en Air B&B eller en spejderhytte i nærheden og sørger for transport frem og tilbage til The Kitchen. Der er mindst to voksne kvinder til stede, og i velkomstmailen får I adresser og telefonnumre til os, samt en pakkeliste.

Antal deltagere: Der er plads til 20 piger

Spørgsmål kan skrives til Mette på: mm@high5girls.dk

Tilmelding sker ved at udfylde nedenstående formular og klik send
Skriv ud for grå linje  : )

 

  T-shirt størrelse

  Har du allergier?

  Ønsker du at medvirke på billeder og video, som vi vil bruge på vores sociale medier til at fortælle, hvad High5girls står for?

  Har du deltaget i andre High5girls arrangementer

  Ønsker du at modtage vores nyhedsbrev (kommer en gang om måneden og du kan altid afmelde dig)

  • 00

   days

  • 00

   hours

  • 00

   minutes

  • 00

   seconds

  Date

  nov 19 2021

  Time

  All Day

  Location

  The Kitchen
  Universitetsbyen 14, 8000 Århus
  Category
  QR Code