Er plast fortid eller fremtid?

For piger 13-16 år.

Alle har et forhold til plast – nogen et positivt forhold, andre et mere kompliceret forhold, og nogen er et sted midt i mellem. Hver dag må vi forholde os til plast – enten så har vi det på os, eller så er vores mad pakket ind i det.

Men hvad er egentlig sandheden om plast og plastaffald? Hvad er plast, er det godt for miljøet eller findes der bedre alternativer, og plastaffald, hvordan genanvendes det, og hvor meget? Og det plastsugerør, hvad var der lige galt med det?

På denne camp skal I møde Maria Dahl, der er uddannet ingeniør i materiale-teknologi. Hun arbejder med genanvendelse af plast hos firmaet Aage Vestergaard Larsen i Mariager – se mere om dem her https://avl.dk/

I skal også møde Mathilde Dhejne Jakobsen, der studerer til ingeniør på Århus Universitet og som ved vildt meget om kemi og teknologier til at forbedre verden.

Campen afholdes på Århus Universitet og sammen med Maria og Mathilde dykker vi ned i en verden af plast, og du vil få viden om og indsigt i et område, som alle har en holdning til. I vil lære at skelne mellem forskellige plasttyper, så når I står derhjemme, så ved I mere om, hvad der kan genbruges og hvad der ikke kan. I vil også lære om hvad plast er, og hvordan genanvendelse af plast fungerer: hele vejen fra A til Å. I vil få til opgave at genanvende plast og designe en ting, der kan give plastik nyt liv.

Campen er sponsoreret af HEMPEL FONDEN.

VIGTIGE INFO:

Pris: Gratis, (inkl. overnatning og forplejning)

DATO: Den 24.-25. februar

Tid: Vi mødes fredag den 24.2 kl. 16-19 og bagefter spiser vi aftensmad og hygger.
Lørdag den 25.2 er der program fra kl. 9.30 – 15.00.

Sted: Århus Universitet (nærmere sted oplyses senere).

Overnatning: Vi overnatter på et Hostel i nærheden og sørger for transport frem og tilbage. Der er mindst to voksne kvinder til stede, og i velkomstmailen får I adresser og telefonnumre til os, samt en pakkeliste.

Antal deltagere: Der er plads til 16 piger

Spørgsmål kan skrives til Mette på: mm@high5girls.dk

Tilmelding sker ved at udfylde nedenstående formular og klik send
Skriv ud for grå linje  : )

  T-shirt størrelse

  Er du

  Jeg giver hermed samtykke til, at medvirke på billeder og video, som High5Girls kan bruge på vores sociale medier til at fortælle, hvad vi står for?

  Læs mere om samtykkeerklæringen her

  Når du tilmelder dig siger du ja tak til at modtage vores nyhedsbrev (kommer en gang om måneden og du kan altid afmelde dig)

  Kig efter bekræftelsesmail i Spam – den ender desværre ofte dér. 
  • 00

   days

  • 00

   hours

  • 00

   minutes

  • 00

   seconds

  Date

  feb 24 2023

  Location

  Århus
  Category
  QR Code