Fra zero til bæredygtig energi

Denne camp er fuldt booket.

Tænker du nogensinde på, hvor strøm og energi kommer fra, og hvordan din hverdag ville se ud, hvis du pludselig ikke kunne tænde lyset, oplade din telefon eller tænde for ovnen?

I et halvt døgn skal vi leve i en parallelverden, hvor vi kun har adgang til meget få energi-ressourcer. Den strøm, vi har til rådighed skal fordeles, så vi ikke løber tør. Vi skal sammen blive enige om, der skal være lys på toilettet, eller om vi skal lade vores mobiler op. Vi kommer derfor også til at lave mad over bål og bruge alternative lyskilder.

Sammen med vores to rollemodeller Alicia og Adeleida, der begge er ingeniører indenfor bæredygtig energi, skal vi beregne vores eget energiforbrug. De vil lære os om energikilder, og efter campen er vi meget klogere på, hvilke energikilder, der er bedst at købe, alt efter hvor mange penge vi har, og hvor meget energi, vi egentlig har brug for i vores hverdag.

Vi overnatter sammen i Nordborg spejderhytte, hvor der også bliver tid til hygge, sang (spiller du guitar, så tag den med) og snak omkring bålet.

Om lørdagen kommer vi tilbage til den normale elektriske verden, når vi tager på besøg hos virksomheden Danfoss, som udvikler bæredygtige energiløsninger.

Tjek Danfoss ud her – de laver ret mange crazy fede opfindelser: https://www.danfoss.com/da-dk/

Her får vi sikkerhedsudstyr på og får lov at komme indenfor i deres imponerende produktionshal, hvor Chrestine vil vise os nogle af de mest avancerede energibesparende produkter i verden.

Vi slutter campen på Danfoss, hvor vi også vil få viden om, hvordan vi egentlig varmer vores huse op. Har du tænkt over, hvordan I får varme på hjemme hos din familie? Måske kan du lære din familie lidt om det, når I spiser aftensmad lørdag aften 😉

Campen vil hovedsageligt være på engelsk, da de to ingeniører taler engelsk, men vi er flere dansktalende voksne til stede, som kan hjælpe med det sproglige. Du skal dog være i stand til at forstå noget engelsk og have interesse i at øve dig:) Vores erfaring er, at det går fint.

Sponsoreret af Mads Clausen Fonden.

VIGTIGE INFO:

Pris: Gratis, (inkl. overnatning og forplejning)

Hvem: Piger 13-16 år

Der er 16 pladser

Tid: Fredag den 29.4 kl. 16 – lørdag den 30.4 kl. 15

Sted: Nordborg Spejderhytte, Flintholmvej 2 6430 Nordborg

Afhentning lørdag kl 15: Danfoss, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Overnatning: Vi overnatter i Nordborg Spejderhytte. Der vil være to voksne kvinder til stede. Et par dage før campen modtager I en velkomstmail med adresser og telefonnumre til os, samt en pakkeliste.

Spørgsmål kan skrives til Mette på: mm@high5girls.dk

 

Date

apr 29 2022
Expired!

Location

Danfoss, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg
Category
QR Code