HIGH5GIRLS SCIENCE CAMPS

Mange danske virksomheder har fået øjnene op for at der allerede, og på sigt vil mangle kvinder indenfor STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics). For at vi sikrer fremtiden, er det vigtigt at også kvinder er repræsenteret i udviklingen af stort set alt. Det er noget virksomheder som Rambøll, xx, xx og xx tager meget alvorligt og af det udspringer High5Girls. High5Girls er en NGO finansieret alene af større danske STEM virksomheder, fonde og offentlige institutioner, hvilket betyder at det er helt gratis at deltage.

Formålet med HIGH5GIRLS netværket og vores science camps, er at introducere piger i alderen 13-17 år for STEM fagene. Dvs. hvis de allerede har en lille interesse i science, teknik, entreprenørskab m.m, vil et besøg på en eller flere af vores camps, bekræfte dem i at de 1) ikke er alene om denne interesse 2) at STEM også er for piger 3) at piger også har en masse at bidrage med.

Pigerne vil på vores camps møde det vi kalder rollemodeller. Det er kvinder vi har særligt udvalgt, som repræsenterer kvinder i STEM. Kvinder som allerede arbejder med, eller studererer noget indenfor, STEM. Vi ved af erfaring, at et møde med vores rollemodeller har stor betydning for pigernes opfattelse af, hvad det vil sige at være i denne branche. Pigerne vil også få lov til selv at lave forsøg, udvikle eller bygge noget, så de får hands-on erfaring med de forskellige fag og retninger. Sidst men ikke mindst vil de møde en masse andre piger, og gå fra vores camps med ny viden, nye venskaber og måske en endnu større interesse for på sigt at arbejde indenfor STEM.

Se her hvor de næste camps foregår og hvad de handler om

 

MØD VORES GRUNDLÆGGER MARIANNE ANDERSEN

Fra en tidligere campdeltager

 

“Jeg synes virkelig at hele konceptet med High5Girls er helt vildt godt og jeg synes det er så fedt at der findes folk som jer der synes at det er vigtigt at give os piger en mulighed for at udforske evner, så som at lede et projekt og at udvikle vores egne ideer. 

Jeg synes dagen var en helt vildt god oplevelse da vi for eksempel fra morgnen af, blev indstillet på at vi ville blive taget i mod med åbne arme, både af jer voksne men også af de andre piger. 

Vi startede med at fortælle hvad vi elskede og gjorde os glade. Denne øvelse fik i hvert fald mig til at smide alle de små parader man nok altid har når man prøver noget helt nyt, for alle blev fascineret af hinandens svar og I var så gode til at bakke op omkring vores svar. 

Øvelserne vi lavede i løbet af dagen var også meget gode da vi havde meget frie tøjler og vi havde tid til at gå i dybden med vores ideer. Vi fik den hjælp vi behøvede uden at vi kom til at føle at det vi havde udviklet ikke var vores eget. Så jeg synes i det hele taget at I gjorde det rigtigt godt 😀

KH Noa “