VIL DU GERNE VÆRE ROLLEMODEL?

Er du interesseret i at inspirere unge kvinder på de tekniske gymnasier og videregive din viden og passion? Så samler vi et hold af kvinder, der arbejder med eller studerer naturvidenskab og teknologi.

Du vil blive en del af High5girls’ rollemodelnetværk og udvikle en række aktiviteter inden for dit ekspertområde for at åbne din verden for de kvindelige studerende. Vi leder især efter dig, der bruger matematik, fysik eller programmering i dit arbejde/studier. Måske kender du nogen, der gør? Så vil vi meget gerne høre fra dig.

HIGH5GIRLS ARBEJDER FOR FLERE KVINDER I TECH

High5girls arbejder for flere kvinder i naturvidenskabelige og tekniske studier og job. Tekniske gymnasier oplever en drastisk tilbagegang i elever, især piger, der vælger andre veje. Dette påvirker også antallet af piger/kvinder, der søger ind på tekniske universiteter. Som du helt sikkert ved, er mange kvinder alene inden for teknologiudvikling og forskningsområder. Det ønsker vi at ændre på.

Sammen med Aarhus og Viby HTX lancerer High5Girls et projekt “Power to HTX” for at give kvindelige studerende en stærkere følelse af tilhørsforhold til deres studier. Vi vil arrangere en række spændende aktiviteter uden for gymnasiet for at åbne deres øjne for fagets muligheder og styrke deres akademiske selvtillid. De kvindelige studerende skal vide, at naturvidenskab og teknologi også er for dem – og ved at møde rollemodeller som dig kan de finde kvinder at spejle sig i.

Som rollemodel vil du dele dit arbejde/studier og planlægge en aktivitet inden for det område, du brænder for. Nedenfor finder
du de aktiviteter, vi planlægger. Du behøver ikke at gennemføre alle 3 workshops inden for fx programmering, du kan nøjes med
én. Og High5girls vil hjælpe med planlægningen hele vejen – så du står ikke alene med det.

PLANLAGTE AKTIVITETER

TECH SUBJECT INTRO – AUG / SEP / OCT 24

3 X programming workshops – 3 hours
3 X Math workshops – 3 hours
3 X Physics workshops – 3 hours

SOCIAL EVENT #1 – SEP / OCT 24

COMPANY VISIT #1 – OCT
COMPANY VISIT #2 – NOV
CAMP – NOV

PROGRAM 2025

ACADEMIC BOOST – JAN – MARCH 2025
COMPANY VISIT #3 – JAN / FEB 2025
COMPANY VISIT #4 – JAN / FEB 2025
SOCIAL EVENT #2 – MARCH 2025

Projektet er sponsoreret af Danske Commodities.

SPONSORS 2024