Camp om bæredygtig tøjproduktion, Århus

Piger 13-16 år, Hver dag bliver der produceret rigtig meget tøj, og desværre er tøjproduktion rigtig skadeligt for vores miljø.

Meget af vores tøj består både af syntetiske og bomuldsmaterialer, Hvis du kigger på den lille flap i indersiden af din trøje, vil du sikkert se, at der både er polyester og bomuld i din trøje. Når polyester og bomuld er flettet sammen, gør det det svært at genanvende og omdanne tøjet til nye materialer – og du ved helt sikkert godt, at det er det, der skal til, hvis vi skal passe på vores klode.

Ditte og Emma er to kvinder, der satte sig for at løse dette problem. De synes nemlig, at det er for dårligt, at alle de gode tekstiler skal brændes, bare fordi de er lavet af to forskellige materialer.

Ditte er miljøingeniør og Emma er kemiker og sammen har de udviklet en kemisk proces, der kan skille de to typer tekstiler fra hinanden, så man kan genbruge det i stedet for at brænde det.

Sammen med Ditte og Emma skal vi lære mere om den proces, som de har udviklet. Udover at få indblik ind i, hvordan vi gør verden bedre og renere med den nyeste teknologi inden for tekstil-genanvendelse, skal vi i fællesskab udvikle ideer til andre måder at tænke bæredygtige løsninger, der kan gøre tøjproduktionen mere grøn.

Vi bliver omkring 16 piger, som skal lære hinanden rigtig godt at kende, så vi sammen kan udvikle de fedeste, skøreste og grønneste ideer! Intet er umuligt.

Vi skal mødes på The Kitchen i Århus, som er et stort iværksætter-hus, hvor der hver dag bliver arbejdet på at udvikle nye ideer og opfindelser. Hér er de bedste rammer for at tænke stort, lade kreativiteten flyde, undersøge og eksperimentere, samtidig med, at vi har det mega sjovt og hyggeligt.

VIGTIGE INFO:

Pris: Campen er støttet af Otto Mønsted Fond og derfor gratis, (inkl. overnatning og forplejning)

Hvem: Piger 13-16 år

Tid: Fredag den 19.11 – lørdag den 20.
Fredag kl 16-19 derefter aftensmad og hygge overnatning
Lørdag kl 9-15 med afhentning på The Kitchen, Universitetsbyen 14, 8000 Århus

Sted: The Kitchen, Universitetsbyen 14, 8000 Århus – læs om The Kitchen her: https://thekitchen.io/

Overnatning: Vi lejer en Air B

Date

nov 19 - 20 2021
Expired!

Time

15:00 - 15:00

Location

The Kitchen, Universitetsbyen, Århus
QR Code