Hvordan bygger vi mere bæredygtigt?

Vil du også gerne gøre en forskel?

Kom med på gratis sommercamp og mød andre piger der har det ligesom dig

Vores næste camp 30. juni – 1. juli handler om bæredygtigt byggeri dvs. hvordan man bygger huse og hvordan det påvirker miljøet og dermed vores fælles fremtid.

Hvad: Vidste du, at 40% af al CO2 udledning i verden kommer fra byggeri – og 8% fra cement-produktion? Det er jo vildt meget – især fordi konstruktionsbranchen vokser hele 4% per år og der bygges mere end nogensinde. Derfor er der også rigtig meget fokus på at udvikle nye løsninger og tænke på nye måder i at bygge på.

Hvem: På campen, som varer 2 dage, vil du møde 2 helt vildt seje konstruktions-ingeniører, Ingvild og Katrine – de arbejder begge med at tænke mere bæredygtighed ind i alle led af et byggeri, og det er super spændende. I skal også møde Mette, Marianne og Josephine, som vil tage sig af dig under hele campen, og sørge for at du både har det sjovt og hygger dig.

Hvor: Campen foregår hos Rambøll, som er en af Danmarks største byggevirksomheder, og som ligger i København. Om aftenen spiser vi, hygger og sover på et vandrehjem i nærheden, og vi lover der bliver taget sig rigtigt godt af jer, men hvis du gerne vil sove hjemme, er det selvfølgelig også helt ok.

Hvad koster det: Det er gratis at deltage (campen er sponsoreret af blandet andet Rambøll) – vi sørger for både mad, overnatning og hygge. Du skal ikke kunne eller vide noget på forhånd, det eneste du skal komme med, er din nysgerrighed og gode humør.

Overnatning: Vi overnatter på Cabinn Metro, som er i gå-afstand fra Rambøll. Vi er mindst to voksne kvinder til stede på vandrehjemmet, og et par dage før campen modtager I en velkomstmail med adresser og telefonnumre til os, samt en pakkeliste.


Program

Torsdag 30. juni kl. 14

Velkomst og introduktion, hvor vi lærer hinanden at kende

Intro til hvad bæredygtigt byggeri er og hvorfor det er vigtigt

Cirkulære principper – drivers and barrierers og ønsket om at udvikle mere bæredygtigt.

Intro til opgave: Design for adskillelse og CO2 beregninger.

Kl. 19 er der aftensmad og hygge, hvor vi selvfølgelig lærer hinanden endnu bedre at kende. Vi overnatter på Cabinn Metro i nærheden af Rambøll, og følges alle derhen.


Fredag 1. juli kl. 10

Vi spiser morgenmad sammen og tager tilbage til Rambøll.

Intro af Ingvild og Katrine og deres vej ind i arbejdet med bæredygtighed.

Arbejder videre med principperne for adskillelse beregning af livscyklus analyse.

Entreprenøropgave: Hvor ville I anvende den viden, I her fået? Lav en business (brug drivers

Date

jun 30 2022 - jul 01 2022
Expired!

Time

13:00 - 16:00

Location

Rambøll, København
QR Code