Re-inventing Solar Panels

Piger 13-16 år.

Når du tænder for kaffemaskinen, vaskemaskinen eller støvsugeren kommer en stadig større del af strømmen fra solceller. Aldrig før har vi i Danmark produceret så meget el via solceller, men solenergi er alligevel ‘kun’ 4,3% af den samlede elproduktion i Danmark. Der er mange udfordringer med solpaneler – fx skal der være sol :0), de bliver også beskidte og er ret skrøbelige. Derudover synes mange også, at de er vildt grimme.

Hos DTU Risø, forsker de i de nyeste solcelle-teknologier og vi skal ind bag kulisserne i et testlaboratorium for solpaneler, tjekke forskellige paneltyper i deres showroom og se solpaneler i aktion i et virkeligt forskningsfelt. Vi skal også slippe kreativiteten løs med en iværksætteraktivitet, hvor vi designer solcelleløsninger til Roskilde. Kom med til en særlig oplevelse, hvor du kan være med til at tænke nyt og kreativt på et område, der gør en forskel for en lysere, grønnere fremtid. I skal møde vores to rollemodeller Alicia Alarcón Cobacho og Christiane Hanke.

Vi får også besøg af rollemodel Ingvild Assmann, der er ved at lave sin phd og arbejder som Sustainabilty konsulent hos Rambøll Corporate.

VIGTIGE INFO:

Pris: Gratis, (inkl. overnatning og forplejning) da camp er sponsoreret af Rambøll Fonden.

DATO: Den 5.-6.. maj

Tid: Vi mødes fredag kl. 14-19 og så spiser vi aftensmad og hygger.
Vi slutter lørdag kl. 15.00.

Sted: DTU Risø Campus, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde

Overnatning: Vi overnatter på et Hostel i nærheden og sørger for transport frem og tilbage til DTU Risø. Der er mindst to voksne kvinder til stede, og i velkomstmailen får I adresser og telefonnumre til os, samt en pakkeliste.

Antal deltagere: Der er plads til 16 piger

Spørgsmål kan skrives til Mette på: mm@high5girls.dk

Date

maj 05 - 06 2023
Expired!

Time

14:00 - 15:15

Location

DTU Risø Campus
Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde
QR Code