Sustainable Energy Camp

Piger 13-16 år. Campen er fuldt booket.

Tænker du nogensinde på, hvor strøm og energi kommer fra, og hvordan din hverdag ville se ud, hvis du pludselig ikke kunne tænde lyset, oplade din telefon eller tænde for ovnen?

I et halvt døgn skal vi leve i en parallelverden, hvor vi kun har adgang til meget få energi-ressourcer. Den strøm, vi har til rådighed, skal fordeles, så vi ikke løber tør. Vi skal sammen blive enige, om der skal være lys på toilettet, eller om vi skal lade vores mobiler op. Vi kommer derfor også til at lave mad over bål og bruge alternative lyskilder.

Sammen med vores 2 rollemodeller, Alicia og Irene, der begge er ingeniører i bæredygtig energi, skal vi arbejde som energi-ingeniører og sørge for at verden bliver forsynet med så meget grøn energi som muligt.

Vi skal bygge vores egne grønne energisystemer, der kan levere grøn elektricitet til et land. Vi skal også handle med energi (sol, vind, kul, atom…) ved hjælp af de komplekse netværk, der forbinder og driver verden. Og så skal vi bruge vores kreativitet og få ideer til, hvordan vi kan overvinde de største udfordringer, som solpaneler og vindmøller står over for lige nu.

Vi overnatter i Nordborg spejderhytte, hvor der også bliver tid til hygge, sang (spiller du guitar, så tag den med) og snak omkring bålet.

Om lørdagen kommer vi tilbage til den normale elektriske verden, når vi tager på besøg hos virksomheden Danfoss, som udvikler bæredygtige energiløsninger. Her får vi en rundvisning i deres imponerende hovedkvarter og hører om en dansker, der fik en rigtig god ide.

Campen afholdes på engelsk, da Alicia og Irene er engelsktalende. Vi er flere dansktalende til stede, og det er ikke vigtigt at du er flydende på engelsk. Bare du har lyst til at lære mere.

Campen er sponsoreret af Fabrikant Mads Clausen Fond og Linak A/S.

VIGTIGE INFO:

Pris: Gratis, (inkl. overnatning og forplejning). Tilmeld dig kun, hvis du ved, at du kan komme. Der er mange frivillige kræfter bag og vi har booket overnatning og indkøbt mad.

Vi vil opkræve et “No show” gebyr på 400 kr., hvis du ikke kommer uden at melde fra enten på mail eller telefon. 

DATO: Den 17.-18. nov.

Tid: Vi mødes fredag kl. 16-19 og så spiser vi aftensmad og hygger.

Sted: Nordborg Spejderhytte, Flintholmvej 2 6430 Nordborg

Vi slutter lørdag kl. 15.00.

Afhentning hos Danfoss, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Antal deltagere: Der er plads til 16 piger

Spørgsmål skrives til Mette på: mm@high5girls.dk


TILMELDING

Date

nov 17 - 18 2023
Expired!

Time

16:00 - 15:00

Location

Nordborg Spejderhytte
Flintholmvej 2 6430 Nordborg
QR Code