MARIAGERAVIS 27/09/2022

Link to article

Inviterer piger til to dage i plastens verden

High5girls arbejder for at få flere piger i alderen 13-16 år til at interessere sig teknologi. 7.-8. oktober afholder organisationen en camp for piger hos firmaet Aage Vestergaard Larsen, hvor temaet er plast.
Frank Pedersen frank@amtsavisen.dk
Organisationen High5girls arbejder for at få flere piger i alderen 13-16 år til at interessere sig for teknologi. 7.-8. oktober holder den derfor en camp i Mariager, hvor temaet er plast. Pr-foto

Mariager: Organisationen High5girls laver science camps for piger i alderen 13-16 år. Formålet med disse camps er at sprede interessen for teknologi blandt piger, så flere piger får lyst til at søge ind på eksempelvis ingeniørstudierne.

7.-8. oktober afholder High5girls en camp High5girls hos plastfirmaet Aage Vestergaard Larsen. Det er ikke tilfældigt, at det er Aage Vestergaard Larsen, High5girls har indgået et samarbejde med om denne camp. Temaet er nemlig plast- og plastgenanvendelse, som Mariager-firmaet er specialist i.

Om valg af netop tema lyder det fra High5girls:

– Alle har et forhold til plast – nogen et positivt forhold, andre et mere kompliceret forhold, og nogen er et sted midt i mellem. Hver dag må vi forholde os til plast – enten så har vi det på os, eller så er vores mad pakket ind i det. Men hvad er egentlig sandheden om plast og plastaffald? Hvad er plast, er det godt for miljøet eller findes der bedre alternativer, og plastaffald, hvordan genanvendes det, og hvor meget? Og det plastsugerør, hvad var der lige galt med det?

Maria Dahl er uddannet civilingeniør i materiale-teknologi og arbejder hos Aage Vestergaard Larsen med genanvendelse af plast.

I løbet af campen vil pigerne møde Maria Dahl, når de sammen dykker ned i en verden af plast, hvor pigerne vil få viden og indsigt i dette indviklede materiale i forhold til eksempelvis, hvordan produktion af plast og plastaffald påvirker miljøet.

Der er plads til 16 piger på campen, som er sponsoreret af Knud og Dagny Gad Andresens Fond, derfor er det gratis. Tilmelding foregår på hjemmesiden www.high5girls.dk under Kalender.

Overnatning foregår hos DanHostel Hobro, Amerikavej 24 og High5girls sørger for transport frem og tilbage.

– Der er mindst to voksne kvinder til stede, og i velkomstmailen får I adresser og telefonnumre til os, samt en pakkeliste, oplyser High5girls.